DELA

Yttrandefrihet kontra anonymitet

Den som skriver en insändare eller mess är den absolut bästa att avgöra om skrivelsen bör vara officiell eller anonym.
Som skrivits förut känner folk rädsla för att belysa saker som är av allmänt intresse och behöver granskas på arbetsplatser, då kan en ansvarskännande person få obehagligheter av arbetsgivaren. Kan det vara rätt att oegentligheterna fortsätter bara för att man inte får belysa anonymt.
I stället måste man berömma personen som fäster berörda myndigheters blickar på den sjuka punkten med risk för att ändå bli igenkänd. Källskydd är ju inget som statsminister Vanhanen applåderar men efter allt tjafs och folks olika behandling för samma brott är det ju ingen som orkar bry sej om sågbocken Vanhanen är gjord av specialhyvlat trä ädelträ eller som dom flesta tycker är nog virket genomruttet.

För folkets skull och trovärdigheten för rikspolitiker vore det bäst att regeringen avgår och nyval utlyses.Alla dagar kommer det fram ny ruttenhet över folks huvuden.Enda sättet är nyval för att inte Finlands folk ska utpekas i världen som viljelösa stackare som rikspolitikerna kan göra vad dom vill med. Är Europa domstolen stället där man anmäler att landet behöver ny riksdag och regering ska jag gärna se till att anmälan dit blir gjord?
Kurre i Jurmo