DELA

Vem vill ha min röst

Jag besitter en (1) röst och den vill jag förvalta VÄL. VÄL för mig (människan) är:
– respekt
– en bekymmersfri barndom.
– en självklar möjlighet till utbildning
– en rättvis arbetssituation
– en trygg ålderdom.
Om inte pengarna räcker till allt, så tänk på att det är skadligare för en gammal att låtsas att en sockerbit är insulin, än för ett barn att låtsas att en kotte är en ko%u2026
Vem av er är beredd att hålla inne några slantar från de friska barnen för att ge dessa till dem när de är åldriga och sjuka istället? Livet går ju trots allt ut på att få dö så frisk som möjligt.

Väl för djuren är:
– respekt
När valdes människan till ”ordningsman” bland djuren Och när gavs oss rätten att fingra på allting?
Ingår det att fånga, snara, skjuta, döda allt som stör oss i någon form. Varför är måltavlorna vid ”pilskyttetävlingarna” djursiluetter och inte utformade som t.ex. stjärnor, planeter eller någon geometrisk figur? Och hur kan någonting så bestialiskt som ”catch and release” få fortgå? Hur är det möjligt att inte vare sig polisen eller tidningarna är varse om det grymhet som pågår i vikarna runtom på Åland, t.o.m. i maj månad – under gäddornas lektid!
Det är sorgligt att notera att turisternas lektid föredras framom fredning av dessa i vattnet boende ålänningar.
Kanske det också kunde införas en åldersgräns för framförandet av vattenscooter t.ex. 30 och yngre, då får alla chansen, innan vettet kommer ikapp, att under några år få yla runt nykläckta sjöfågelungar som springer för livet på vattenytan, det ser ju för roligt ut.
Kanske vi kan göra någonting kul för långväga gäster som eventuellt. föder barn här på B.B. också.
Vem av er är beredd att värna om våra djur och få slut på alla övertramp mot naturens prydnader. Betänk att människan är det enda djuret som kan rodna. Innerst inne vet vi nog varför.

Väl för naturen är:
– respekt
Global uppvärmning, växthuseffekt, utsläpp, o.s.v. %u2026 visst har dessa ord också nått oss ålänningar.
Men här – här skall det byggas motorbana, allt medan den enskilda medborgaren skall styras mot
förnyelsebara energikällor. Och då inställer sig genast frågan, med vad skall det ljumma konstgräset i Jomala värmas? Ved..?! Och Poker Run sedan, vad drivs de båtarna med? Kol..?!
Streetrace kan man ju också fundera över.
Visst kan jag hålla mig från att kissa i sjön och eventuellt. installera ett avlopp med 7tillhållarlås istället för det gamla slaskämbaret och att tända 1 lampa den mörka oktoberkvällen går väl också an,
bilfri dag, det känns surt men okay.
Fast vid närmare eftertanke, det vete faen om jag ids%u2026

Vem av er är beredd att fokusera på det stora istället för det lilla och ta strid för allas vår miljö och tillmötesgå folkets önskemål endast i de fall där naturen har råd att delta.
Nu skall jag”varva ur” på Wiklöf Holding Arena, lämna bilen och springa några repor, bränna fett istället för gummi.

Ville någon ha den? Rösten. Adjö.
Väljare