DELA

Tillsammans gör vi skillnad

Efter valet förra hösten har nya kommunfullmäktigen och -styrelser tagit plats. Jag ser framemot att följa det kommunala arbetet. Varje kommun, liksom varje landskapsmyndighet, har sina unika förutsättningar och utmaningar. För att effektivt främja hela Ålands utveckling behövs förståelse för varandra och ömsesidig respekt. Inte bara mellan kommuner utan också mellan landskapsregeringen, dess myndigheter och kommunerna.

Det pågår utvecklingsprojekt och samarbetsinitiativ hela tiden. Små steg framåt skapar sällan de stora rubrikerna men är centrala för helheten. Vi ser utveckling av kommunalt samarbete bland annat inom byggnadsinspektion, digitalisering och utbildning. Det är lika välkommet som det är viktigt.

Vi har mycket att lära av varandras goda exempel och gemensamt kan vi verka för ännu mer öppenhet och samarbete, att vi skapar en delningskultur där resurser och kunskap inte bara är till för egen användning utan för att delas och gynna hela samhället.

Jag hoppas att den kommande mandatperioden ska präglas av att vi arbetar tillsammans, med respekt för varandras unika bidrag, för att bygga ett starkare Åland.

INGRID ZETTERMAN (LIB),

CIVILMINISTER MED ANSVAR FÖR KOMMUNALA FRÅGOR