DELA

Tag kontakt om påkörning

Veckoslutet 26-28 oktober råkade någon köra på en finskregistrerad Fiat Punto som fanns parkerad i färjhamnen i Torsholma. Bilen blev så pass skadad att den inte kan köras därifrån utan måste bogseras.
Eftersom det var en påkörning betalar inte bilens försäkringsbolag för skadorna. Polisen vill inte heller åtaga sig en utredning i det här skedet, utan hoppas på att saken skall kunna ordnas ändå, eftersom inget straffanspråk finns. För att saken skall kunna ordnas smidigt måste dock den påkörande bilens försäkringsbolag kontaktas och formaliteterna skötas.

Bilen som körde på har säkert en vanlig trafikförsäkring och då betalar försäkringen skadorna på den påkörda bilen. Har bilen allrisk betalas även skadorna på den egna bilen förstås. Visserligen blir det en bonussänkning på försäkringen, men den går ju upp igen efter ett tag, så det finns egentligen ingen orsak till varför man inte skulle göra upp om skadan.
Jag vädjar därför till den som kört på, eller till bilens ägare, att ta kontakt direkt till mig eller göra det via sitt försäkringsbolag, så slipper vi obehagligheter med polisutredningar och diverse merkostnader.
Belöning utlovas därför till den som först kommer med tillförlitliga uppgifter om vad som hände när bilen blev påkörd och av vem, även om det är den skyldige själv, som frivilligt kontaktar bilens ägare, Leif Hellman, 040-5085242 .
Det går även bra att kontakta
Iris G-H
per telefon 0400-669020 om det känns enklare.