DELA

ROR-debatten har spårat ur

Detta inlägg blir det sista i den urspårade debatten om ROR-gruppens slutrapport.
Henrik Lagerberg undrar om han och jag har läst samma slutrapport. Jag har varit med på tåget hela tiden, visserligen med ett par dagars frånvaro pga. sjukdom, så nog tusan har jag läst. Jag förstår inte vad HL menar. I slutrapporten skall framgå majoritetens åsikter, avvikande åsikter skall framgå av slutprotokollet vilket det gör i det här fallet.
Naturligtvis kommer jag även vid behandlingen i styrelsen att framföra min åsikt, om det leder till någon förändring återstår att se.

Jag håller med HL att det är personalen som skall förverkliga den vård som vi politiskt beslutar om och att det är viktigt med ett lyhört ledarskap.
Styrelsen tar inte beslut om personalens möjligheter att påverka arbetslivets vardag, de möjligheterna skall ges internt i ÅHS vilket jag ändå tror att görs.
HL var upprörd över att jag svek facken genom att inte mer ge dem möjlighet att delta i styrelsemöten, men HL det är ändå i styrelsen de stora linjerna dras upp och inte det praktiska arbetet i vardagen.

När HL märkte att jag ändå hade ”rätt” åsikt så byter han spår och går in för att smutskasta liberalerna för att använda ord som öppenhet, arbetsplatsdemokrati och inte mena vad vi säger. I den här debatten har jag inte använt de ord som HL nu använder.
Jag ser HL:s senaste insändare som mera förvirrande än upplysande, i fall att det var tänkt upplysa läsarna om hur en socialdemokrat arbetar.
Debatten som inte leder någonstans är för min del härmed avslutad.

Ulla-Britt Dahl
Lib.