DELA

Politiker, red upp den egna bakgården först!

Tack Igge Holmberg för din pedagogiskt uppbyggda insändare om mångkulturalism. Det är en modesak idag bland politiker att visa sig vara för mångkulturalism. Mångkulturen kommer nog oberoende om vi vill, eller inte vill.

Hur skulle det va om du som socialdemokrat skulle ägna en stund åt våra egna frågor. Jag har inte uppfattat att varken du, dina partikamrater eller de borgerliga politikerna skulle varit så värst engagerade i vår egen katastrof. Vi har ju faktiskt folk som är hemlösa i Mariehamn idag år 2015.

Vi är ganska många vid det här laget som vill se våra politiker samarbeta i svåra frågor. Det här verkar vara en svår fråga. Bara prat räcker inte. Mariegård kommer nog, om det kommer till stånd, att även det dras i långbänk så länge som möjligt. Nu skulle vi vilja få reda på av dig och naturligtvis också av de övriga stadspolitikerna hur reservplanen är om Mariegård inte är klar för inflyttning i höst. Borde inte vara nån nyhet för någon att kvicksilvret kryper ner under nollan på nätterna redan under tidig höst. Med andra ord så brådskar det.

Förövrigt anser vi att väljarna inte borde nöja sig med löften och framtidsvisioner från våra politiker vid nästa val. Frågan borde istället handla om att vad har just du arbetat för och fått till stånd under mandatperioden. Vad har du struntat i att engagera dig i och vad har du misslyckats med. Frågorna kanske kommer.

Röstberättigade mariehamnare