DELA

På barnens bekostnad

Alltid denna cirkus med barnen i Hammarland. Det är helt otroligt hur man med ena handen välkomnar folk hit medan man sparkar på dom som skall växa upp här. Orsaken just nu heter Öraprojektet. Kommunledningen köpte ett dyrt område som vi i form av invånare på Åland redan ägde, och sedan blev man plötsligt strandägare som skall exploateras för att tjäna pengar precis som att privata initiativ inte skulle räcka till för att få invånare till kommunen.

Nu skall vi spara på barnen så att det finns gatubelysning, asfalt och kantstenar med mera åt dom som vill bo på Hammarlands gräddhylla.
Mitt förslag vad gäller föris och eftis-barnen att de kan vara på kommunkansliet mellan 7 och 9 på morgonen för att sedan någon där kan köra barnen till skolan. Samma sak på efter skolan. Men då kan väl ungarna gå till kommunkansliet på cykel- och gångbanan som finns inritad på invånarnas drömkonto. Väl framme finns oanade möjligheter för kommundirektören att fortsätta eftisverksamheten i egen regi. Och råkar det krocka med nåt annat så klarar nog de säkert någon av de äldre barnen av att upprätthålla statusen på nämnda plats.
Trött på skiten