DELA

Miljonär utan rättigheter?

Med anledning av Ålandstidningens (ÅT) huvudrubrik i måndagens tidning anser jag att det är befogat med några kommentarer. ÅT har alltid smutskastat alla som haft kritiska åsikter (till exempel chefredaktören som i en ledare bad kritiska grannar köpa torp och flytta ut på landet med mera).
Måndagens huvudrubrik säger egentligen allt om ÅT’s journalistik och etik i denna historia. Småbarnsföräldrar och äldre som är närboende har många gånger yttrat sig och beskrivit vilket helvete man haft under sommarmånaderna, men det har aldrig blivit feta huvudrubriker av det? Varför?

Det är en mycket otäck känsla att vakna av att människor gör intrång på ens tomt och kastar ölburkar eller urinerar i trädgården. Det är också tungt att gå på jobb om man bara sovit 3-4 timmar. Alla människor borde ha rätt att få känna sig trygga och ostörda i sitt eget hem. Även en miljonär! Eller menar ÅT att man förlorar den rättigheten om ! man blivit miljonär? Enligt min åsikt har gamla pensionärer, miljonärer och småbarnsföräldrar alla samma rätt att få yttra sig i denna fråga, utan att bli utsatta för ett mediadrev.

Jag är övertygad om att ”miljonärerna” yttrar sig delvis av omtanke för sina grannar och medmänniskor, snarare än att skydda värdet på sina fastigheter. Men empati är inget som stadsstyrelsen tar hänsyn till, och därför måste man hänvisa till fastighetsvärdet. Rubriken i måndagens tidning var ogenomtänkt, men den fick ju avsedd effekt!
Ej miljonär