DELA

Mess onsdag

Åsa Lind. Jag står för vad jag tycker men tycker du att det är värt att bli mobbad på sin arbetsplats bara för att man vill visa hur modig man är om man sätter ut sitt namn. Jag skulle då bli den andra i min korridor som skulle bli dåligt behandlad av cheferna. Eller ännu sämre än nu. Landskapsanställd.

Bra ledare om anonymitet Nina Fellman! Hoppas du tar mig på allvar fast jag inte signerar detta. 040.

Jag undrar varför man blir jagad hela tiden. Skall ni ha bort mig med våld då? En som är rädd.

Fader vår? Fader höst är det ju! 050.

Jag är jättetacksam över suboxonevården! Jag gav mig själv en chans och tog den på allvar. Idag har jag egen bostad, fast jobb, är skuldfri och tacksam över varje dag som jag är nykter! Allt detta för att jag har skött mig i 16 månader och missbrukarvården litar på mig. De tog 7-8 månader innan jag fick hem för en vecka i taget, och det gjorde inte mig något. Var bara glad över att jag fick en chans till att börja leva igen! Det är jag som ska anpassa mitt liv efter vården, inte vise versa! Mvh. Lev och låt andra leva.

Jag saknar dig. Tänk att få bli dömd för en gångs skull för sin egen skull. Men telefonavlyssning är förbjudet. Suckarna är i gång igen. Vill du hellre läsa messa Nyan? 0457.

Vi saknar fortfarande vår helgråa kastrerade hankatt Elmer med extra ”tår” från Barfotagränd. Snälla kolla era förråd om ni bor i närheten! Han kan även ha åkt med någon bil någonstans? Neongrönt halsband har han om han inte tappat det.snälla hör av er om ni har något tips om honom! 050 532 7054.

Orning på sysakrena sku no va välkomme lite hänna å dänna… (Obs. Detta är ett anonymt mess. Känsliga läsare varnas!) 0457.

Även andra vanliga sjukdomar som cancer, fetma mm är självförvållade men endast missbrukare anses behöva skylla sig själva. Alla ska skylla sig själva för allt. Men inte för hårt. Lagom slalom. 040.

Vem är Trögskallen? Tror jag vet att det är du och jo, jag kan förlåta dig. 0457.

Lika bra MCA tar bort kanaler när dom inte kan underhålla dom som dom har… 0457.

Vad är det som tyder på att det är 14-17-åringar som är skyldiga till ofoget? Ni stadsbor sover när det händer. Det som smäller och dundrar mellan 3-5-tiden är 18-25-åringarnas sysslor på väg från krogen, det sista bryter dom sönder utanför lägenheten innan efterfesterna börjar. 040.

Man kan inte vara kortrutig för rutor är inte korta. 0457.

Glasögon med svarta bågar upphittade i Esplanaden. Ring 040 529 7006.

Jag vill ha alla fakta om vaccinet innan jag vaccinerar mig eller barnen. Går för mycket rykten om kvicksilver i vaccinet. Och varför vaccinera sig nu om man aldrig annars gör det mot influensa. Och dessutom så verkar det som om den har klingat av. Har inte hört att någon har varit sjuk i den på länge. Är det bara hysteri? 0457.

Varför går du inte själv i koppel om man ändå inte lider av det? 0457.

Bästa Maria Hellman, kan du berätta varför Eckerö Linjen tar olika betalt för frukostbuffén om man betalar kontant eller med bankkort? 8,00 euro kontant och 8,01 euro med bankkort. Om det har med avrundningen att göra kanske ni borde ändra er prismärkning så den stämmer. Mvh Jonas.
Maria Hellman svarar:
– Hej Jonas! Tack för din fråga. Jag har givit den vidare till Erik Weckman som jobbar med våra kassasystem. Han svarar som följer: Prissättningen på m/s Eckerö sker i svenska kronor och avrundningen till euro görs enligt finsk lag. Vi ska se över vår prismärkning. Red.

Anonym! Om du inte vågar messa med namn, så betyder det väl att du inte vågar stå för dina åsikter, eller? 0457.

Håller med dej som skrev att det finns för lite att göra för ungdomar. Tänk efter ni andra som inte håller med. Tänk att vi lever hårt och inte har ett sketet öre att lägga ut. Vi får ca 300 e i mån i studiestöd, max, och det ska räcka till mat, hyra, bensin till bil, försäkringar, teleräkningar och elräkningar. Det är svårt för en studerande att få deltidsjobb som passar med skolan. Ni kan ju prova leva på 300 e i månaden och se hur kul det är. 0400.

P. Dahlblom bör revidera fotouppgifterna eftersom han skriver om Hammargården men har en stor bild på Näfsby skola. Lemland.

Gissa ordet… Ordet var höst. 0457.

Har för mej att vid varje bädd på sjukhuset finns en ringklocka… 040.

Hallå alla som är emot svininfluensavaccinet! Är ni medvetna om innehållet i tex maten, kläder (jeans etc ), kosttillskott, avgaser osv? Man blir avgasad på Torggatan pga cigarrettrök men det är inte så farligt då? Studera vad tobakprodukter innehåller och räkna tobaksindustrins vinster. Varför vågar ingen skriva om det? H. Rökfri.

Nu är jag så förbannat trött på hur det funkar i trafiken i denna stad. Jag cyklar dagligen och eftersom jag är över 12 år får jag inte cykla på trottoaren utan måste ta mig fram bland bilarna där ingen cykelväg finns. Det är inget som känns särskilt roligt eller säkert som det är, och det blir inte direkt bättre av att bilister tutar åt en när man febrilt försöker följa reglerna utan att bli påkörd (vilket nästan har hänt flera gånger). Är det verkligen så att cyklisterna ska jagas bort ur trafiken? Ska inte minskad användning av bil uppmuntras? Nu finns det säkert även cyklister som inte alltid följer regler och stressar upp bilister, men jag tror nog att alla gör så gott de kan under förutsättningarna. Mer respekt, tack!

Den där Zze verkar vara en klok person. Tycker en anonym messare.

Nu skriver alla upp i sina anteckningsblock att A Självklart tänker vaccinera sig. Hälsn. Svininfluensan.

Var med några vänner till den italienska glassbaren häromdan och utan att överdriva överträffades alla våra förväntningar! Stora portioner, fint upplagda och smakade fantastiskt! Man blir definitivt inte besviken! Mvh:Mycket nöjda kunder.

Auto service? Upps.. förfinskningen fortgår! 040.

Europaränta och Asientillväxt, ska det föreställa en nyhet för folk? Gamla idéer, säger jag ju. Kaffe.

Håller med Rauli Lehtinen! På Åland får man missköta djur och ingen bryr sig! Saftiga böter är det ända som biter på djurplågare! Upprörd djurvän.

Även jag har hört att man får skjuta katter om dom går på annans mark men finns det verkligen så grymma människor att dom skulle kunna göra det? Katten lider inte av koppel men det vore synd för den att bli kopplad när den vant sig att gå lös. 040.

Det är säkert fler som reagerar som jag efter att fått veta om misshandelsdomen i Godby. Vilket hån mot kvinnan! 0457.

Hur många smarta lagar finns det i Finland? De som lurar staten/banken kommer lindrigare undan än de som våldtar, mördar eller misshandlar verkar det som. Katter får skjutas nästan hur som helst och polismän behöver bara säga att någon gjort något och man åker dit? H:Hoppas Åland ej följer alla dessa dårskap.

Det verkar som att tidningarna inte publicerar mess som kritiserar dem eller dess ägare. 040.
– Samma regler gäller kritik mot Nyan eller dess ägare som mot vem som helst. Red.

Kan man ha mål i munnen fast man inte är sportintresserad! 0457.

Jaha, så nu när det är året vi ska få vara lucior så ska det ändras att det är åk 8 som är Lucia år 2010! Med ovänliga hälsningar: Född den trettonde, Strandnäselev.
Vice rektor vid Strandnäs högstadieskola Gea Jansén svarar:
– Ingen kommer att missa chansen att bli lucia. Diskussionen har kommit upp eftersom det är så få flickor i nian i år. Vi har inte tagit något beslut, men en möjlighet är att vi slår ihop åttan och nian i luciatåget. Red.

Tack 0400! Svenskarna kan inte ens sitt eget språk. Såg på programmet om svenska dialekter och det slutade med att den äldsta bevarade dialekten är: närpesiska! Närpes ligger i finska österbotten:-P så alla finnhatare på holmen kan ju ta och tänka på det, haha! Och de eviga nojset om språket, tja, jag undrar om alla språkminoriteter har det lika bra/är lika mycket fosterlandshatare i t.ex. Indien som här? Skulle inte tro det! Suomi Rulez.

I söndags var jag med pappa till Hesburger. Där var det många familjer och åt men det var inga ”mammor” där. Undrar om det var ”pappornas” mat-dag? Hälsningar Undrande.

Kan man vara i sin fulla rätt fast man är nykter? 050.

Du som var ögonvittne till påkörningen vid flygfältet nån gång måndagen den 5.10 ev. tisdag morgon. Ljublå Nissan Micra i raden längst bort (räknat från terminalen) blev ikörd och fått skada på höger framskärm. Om du som kört i men smitit tar kontakt så kommer polisanmälan att tas tillbaka. Hör av er 0457 343 00 64.

Hur gick det för katten Kissa? Vad hände med katten Diesel? 040.