DELA

Låt Dennis ta sitt ansvar

”Det regnar pengar” står att läsa under bilden i Ålandstidningen den 9 maj 2007. Det handlar om Dennis Jansson och Rockoff. Det är bra att Rockoff blir av. Däremot reagerar jag starkt över att han igen räddas av staden.
Dennis Jansson är en privat företagare som tydligen inte behöver göra som alla andra. Varför tar inte staden helt över arrangemanget och anställer Dennis, med uppgift att arrangera Rockoff? Det finns flera stora evenemang som är bra för Åland.
Vikingamarknaden, Gustav Vasa-dagarna, sjödagarna, Bomarsund, Alandia Jazz med flera. Så vitt jag vet har alla dessa föreningar sökt om bidrag inom utsatt tid för bidragsansökan. Ingen av dem har fått bidrag för två år i rad och ingen har fått 60.000 euro av staden. Vilken annan privatföretagare får bidrag till en del av verksamheten så att man har råd att låta själva produktionsstället stå stilla? Behöver man kanske jobba med något annat om inte ens företag går runt? Varför måste inte Dennis Jansson följa regler så som andra bör? Varför behöver inte han ansöka om lov och vänta på svar? För att han är en officiell person?

För att gå tillbaka i tiden så lyfte jag på hatten för Fredrik Karlströms insändare i Ålandstidningen den 9 februari. Likaså fick Benita Mattsson-Eklunds ledare den 12 februari 2007 mitt fulla stöd. Varför får inte Dennis misslyckas?
Redan första sommaren var det tjafs och åsikter om miljötillstånd och grannar. Varför såg inte Dennis till att fixa klara papper redan då, genast med en gång?
Visst, staden visste vad Dennis skulle ha parken till, men vi tycker att Dennis också borde ha tagit sitt ansvar eftersom han, med facit i hand, nu står där utan miljötillstånd.
Niklas Lampi skrev i sin ledare i Ålandstidningen den 27 mars 2007 att staden visste vad parken inte får användas till enligt stadsplanen. Visste inte Dennis om detta? Borde man inte som köpare ta reda på alla kalla fakta innan man köper något? Fanns det ingen paragraf där det stod: …”köparen ansvarar för…”?

Jag var en av entreprenörerna på Mariepark då den renoverades till invigningen. Jag var en av dem som gjorde Dennis till lags när han vimsade omkring och gav order/kontraorder och ändrade på det mesta för de flesta under renoveringens gång. Vi upplyste honom om att ok, vi gör som du vill, men det kostar mera, det blir extra utgifter. Jag varnade, för jag vet hur Dennis fungerar, jag har sett det på nära håll. Flera gånger.
Han är full av idéer, det är bra, förverkligar en hel del, det är också bra. Att jobba ihop med Dennis är inte lätt. Han har stora visioner, vill en massa och likt ett barn konstaterar han efteråt att det blev visst dyrt, eller det fanns inte tillstånd eller lov.
För mej får han jobba med vad han vill och det är bra att han ber om hjälp av ”kloka gubbar som varit med förut” men varför måste inte Dennis Jansson någon gång lära sig hur det är i det verkliga livet? Det finns många duktiga entreprenörer och företagare som borde räddas och få bidrag. Varför just han? Personligen jobbar jag aldrig mera med honom, och det är mitt val. Jag tycker ändå att han kunde få ta konsekvenserna av sina handlingar själv någon gång.

Låt Dennis fortsätta ordna Rockoff, det är bra för Åland, men låt honom också ordna upp sina affärer och Mariepark själv så som det ansvar den vuxna karl han faktiskt är.
Patrik Landell
entreprenör
Patriks Måleri Ab