DELA

Vi gör vårt bästa för de hemlösa

Kära ”Röstberättigade mariehamnare”. Först och främst, poängen med min insändare var inte att ”Mångkulturen kommer nog oberoende om vi vill, eller inte vill.” Poängen är att den är redan här, och har varit det i flera hundra år.

Men vad gäller hemlösa i Mariehamn så har nog vi socialdemokrater gör vårt bästa. Det är på vårt initiativ det finns 20 000 euro i Socialnämndens budget.

Barbro skrev för bara några dagar sedan hur vi vill att Infrastrukturnämnden så fort som möjligt ska göra ett kontrakt med Diakoniföreningen så att de får överta Mariegård i höst.

Under de fyra år som har gått har vi jobbat hårt med annat också, vi har ett nytt daghem i Södra staden som ska stå färdigt snart. Det finns pengar både i staden och från EU bara vi får en huvudman att samtala med.

Så, nu är det upp till Infrastrukturnämnden att ta beslutet, våra medlemmar i den kommer naturligtvis att jobba för att det ska gå så fort som möjligt.

Men, och det här är problemet, vi har ännu inte majoritet i staden. Vi kan jobba för precis det du vill, men får vi inte andra partier med oss, då blir det inget.

Men det är något du kan tänka på i höst när du röstar. Sätter tillräckligt många av er ”Röstberättigade mariehamnare” sin röst på oss. Då kan vi göra staden bättre snabbare.

Allt gott

Igge Holmberg