DELA

Julhelgen fortsätter

Vad händer i oss under tre veckor i december, som gör oss till varmhjärtade mänskliga varelse? Och vad kan vi göra för att låta denna känsla finnas kvar ännu efter 6 januari? Som barn känner man den hjärtliga stämningen som en varm, skyddande mantel runt sig.
Vår religiösa julberättelse har inte kunnat läka världen. Vilken objektiv observatör som helst kan se att berättelsen inte har räddat världen från krig och vanvettigt förstörande av vår planet.
Orsaken till att julen har en så stor inverkan på oss, är att den återföder i våra hjärtan en tanke, en ide, som vi instinktivt bejakar som den tanke vilken kan rädda världen: Fred på Jorden, Mänskorna en god vilja.
Det är julhälsningen. Det är jullöftet. Det förenar millioner.

Kanske är det på tiden att göra det otänkbara, att hämta verklig glädje till världen. Kanske är det på tiden att skapa en ny julberättelse.
Denna nya berättelse talar om för oss att guds son/dotter föds varje dag, varje gång en nytt barn kommer till världen. Den nya berättelsen talar om för oss att Jesus Christus hämtade till jorden ett bra exempel och en djup medvetenhet om varje levande organisms oändlighet. Genom hans död och födelse kan vi bli medvetna om att paradiset finns på jorden och att vi alla är ett i det oändliga universum.
Till minnet av denna underbara son skall vi glädjefyllt sjunga och glatt proklamera att ingen kan någonsin vara separerade från gud (allah, jehova ,jahve, krishna, jesus, etc.). Vi är alla en del av henne, söner och döttrar av gud. Den vars födelse vi firar till jul är ett bevis på den sanningen.
Så också våra liv, ifall vi väljer att leva Jesus exempel och hans budskap, för ovillkorlig kärlek (oxo för oss själva), om att förlåta oss själva, om att ha medkänsla för alla, och om fred för alla på hela jorden.
”Gott Nytt År”