DELA

Hej Ålands polismyndighet

Ni kanske skulle kunna ge polisen som var vid Lemlands kyrka i morse (8/10) en lektion i hur man bör bemöta allmänheten! Jag har nog aldrig så irriterad som när jag frågade honom om vad som hänt, och han svarade ”Inget speciellt” och vevade upp rutan på polisbilen igen.

Jag vaknade i morse ungefär klockan 06.40 av att en helikopter åkte precis ovanför huset där jag bor. Jag förstod snabbt att det måste ha hänt något och att den letade efter någon. Under tiden jag åt frukost iakttog jag helikoptern som åkte fram och tillbaks över byn.
Med den senaste tidens händelser så kan man ju lätt tro att det är någon brottsling som eftersöktes.

När jag sedan satte mig i bilen för att åka till skolan funderade jag vidare på vad dom letade efter. Jag hade även tidigare hört polissirener. När jag var på väg ifrån byn och kom fram till kyrkan så jag en polisbil stå parkerad på kyrkans parkering. Jag åkte in där, för att fråga om det hänt något. Jag ställde mig på den högra sidan om polisbilen och hissade ner rutan, så gjorde även den äldre polismannen som satt på passagerarsätet.
Jag frågar: ”Vad är det som händer?” Och får efter några sekunder svaret: ”Inget speciellt” Och rutan hissas upp.
Inget speciellt tänker jag. Nähä… Om en polisman inte vill uttala sig om varför en helikopter åker kors och tvärs över Norrby är det garanterat något speciellt på gång! Och som jag skrev så trodde jag att det var någon brottsling som gick lös.

Om polismannen istället hade sagt: Det är inget att oroa sig för, men jag kan inte gå in på exakt vad som hänt. Eller bara sagt som det var skulle jag kunna ha tagit det lugnt resten av dagen.
Men istället vevade han upp rutan vilket jag tolkade som ett ”Skit i det du.” Otroligt dåligt gjort av honom. Jag blir fortfarande irriterad när man tänker på hur polisen avfärdar allmänhetens oro! Arrogans är väl det rätta ordet?
Skärpning, han skulle behöva gå x antal kvällskurser i socialt bemötande.
Jag skulle gärna vilja ha en ursäkt från denne polisman.

Hälsningar
medborgaren Linus Olsson