DELA

Får alla se lokal-tv?

Hur skall en vanlig medborgare orka läsa alla politiska insändare i tidningarna, samt alla valprogram och enskilda utskick som vi dränks med i våra postlådor. Nä, man blir bara trött att se all reklam om valet för det står en upp i halsen nu! Man bara kastar allt i förtvivlan.
All information man behöver för att välja parti eller kandidat får man ganska lätt som man vill ha reda på för att rösta. Allt de andra är bara för tidningarna, reklambyråerna och reklamradion att tjäna pengar på, och mycket!
En fråga som jag undrar över att inget parti har gått ut med att de inte tänker köpa ut någon "obekväm" tjänsteman om de kommer i regeringsställning. Som den nuvarande gjorde.

Därför ställer jag frågan till alla partier.
Fråga 1: Kan ni lova att inte köpa ut någon "obekväm" tjänsteman för våra skattepengar om ni hamnar i regeringsställning efter valet?
Att vi kan se TV från hela världen (satelitmottagare) men inte se våra egna producerade TV program över Smedsböle om man inte bor i kabelområden är skrämmande i dagens tekniksamhälle. Alla partier pratar om en levande landsbygd, räknas inte vi som bor i skogen och inte har tillgång till kabelnätet? Har sett i tidningen att det har sänts många trevliga program från Åland som jag gärna skulle ha sett men inte kunnat. Vi får nog betala vår TV licens snällt ändå. Därför frågar jag alla partier.

Fråga 2: Vilka av er kan lova att alla på Åland får se lokalproducerade TV program över Smedsböle under kommande mandatperiod?
För mig (och kanske många andra) är dessa frågor viktiga och vill gärna ha svar före valet.
Norrgårds Hilmer