DELA

En nazist på dagis?

Tänk tanken att det var på ditt barns dagis som Andreas Johansson sökt anställning. Skulle en person som häromåret var en av de viktigaste frontfigurerna för nazismen platsa på dagis. Skulle du skicka ditt barn till honom. Om ditt barn var eller såg annorlunda ut? Kanske ett ickenordiskt ursprung, något handikapp, behov av extra stöd. För en tid sedan var Johansson åsikt om dylika människor inte särskilt rumsrena.

Tänk tanken att du är redo att utöka verksamheten i ditt familjeföretag. Ta ett stort och viktigt steg och anställa en Vd. Skulle du anställa Johansson som den viktigaste personen för dig och ditt företags utveckling. Att överlåta åt honom att knyta och vårda dina kontakter med samarbetspartners, kunder och leverantörer. Kontakter med varierande ursprung och kultur.

Om nu Johansson lyckas övertyga Vårdös rekryteringsgrupp att han lämnat detta liv bakom sig, vilket faktiskt kan vara sant, så har han trots det visat sig vara ett dåligt val. Sättet han hanterat hela denna affär visar på dåligt omdöme och bristande professionalitet. Han har diskvalificerat sig själv och det är helt hans eget ansvar och har inget med det liv han nu säger sig ta avstånd från.

Jonny Andersen

liberal