DELA

Bygg golfbana nu

Golfbanan i Kastelholm borde läggas ner, markerna återställas så som de borde varit om mänsklig hand inte rört dom.
Området är för naturskönt och historiskt för att ligga i skövlat tillstånd. Det borde aldrig ha rörts nyttan av skövlingen
är tydligen inte så stor för turistnäringen och Åland enligt alltför många politiker och allmänhet. Konsekvent agerande skulle ge ett förslag om att återställa Kastelholmsområdet till naturtillstånd.
Eller är det andra faktorer än ren samhällsnytta som ligger bakom motståndet till den planerade golfbanan.

Den ger ju arbetsplatser, säsongsförlängning i logibranschen, ökar Ålands namn som golfdestination det torde ju vara obestridligt. Kongressturismen ökar i och med nybygget, det stora i Mariehamn, så ökar behovet av sidoaktiviteter, en vända golf är en typisk företagsaktivitet i anslutning till personaldrillning

Grelsby kungsgårds marker används väl om hela Åland får en golfbana till, och gårdens marker är väl alla ålänningars. Minnesbilder från utbyggnaden i Kastelholm, om jag inte minns fel så var det ett otroligt kackel i hönsgården då spaden skulle i backen. Tyvärr kacklar nejsägarna högt och tydligt, det är lättare att vara emot något än för något, och man kan få en bild av massivt folkligt motstånd, men tänk varför inte, om man tycker att befintliga golfbanor är ok idag så blir ju den nya ännu bättre, klart byggd.

Bygg den i Grelsby/Ämnes bygg den i Pålsböle/Grelsby bygg den i Kastelholm, men bygg den. Bygg nu, det blir bra, och det behövs om vi ska vara en turistdestination med golf på agendan, 5-7 banor och vi är en golfdestination dessutom.
Och framförallt sluta vela bara för att det tillfälligt kommer en vindpust från färdriktningen.
Ingvar Björling