DELA

Bra med buss och Medis

Några kommentarer till uttalanden från fs kandidater i valet. Först Petri Carlsson om stadsbussen . Jag anser att det är bra att den är avgiftsfri och det där med orättvisa förstår jag inte vad PC menar. Det är fritt upp till alla att lämna bilen hemma och ta bussen i stället. För övrigt så utnyttjar vi ju alla olika saker som skattebetalarna står för, eller hur? I vår familj har vi sparat in många bilresor till stan tack vare bussen! Nu när det blir mörkt, kallt och halt är det många av oss lite äldre som ställer in cykeln för säsongen.
PC ansåg också att det skulle satsas mera på incitament som gör att folk väljer att cykla, men bästa PC , det finns så utmärkt fina cykelvägar i Mariehamns, så det är bara att sätta sig på cykeln och trampa iväg! Jag vet, för jag har cyklat i åratal i ur och skur, året om medan jag jobbade.

Sen till Tom Pussinens uttalande om Medis (Radion 4.10). Av oss fyrtiotalister är det många som inte har gått i gymnasiet och fått lära sig engelska och nuförtiden är det högst nödvändigt att ha kunskaper i engelska. För att inte tala om datakurser, hur skulle man annars lära sig? Vi behöver kunskaper i dessa ämnen fastän vi är 60 . Dessutom vill vi hålla oss friska och gå på gymnastikkurser och så vidare. Medis är en mycket bra inrättning och behöver absolut finnas.Det är inte bara ni yngre som kräver olika saker, vi äldre kräver att Medis får jobba på och att de ekonomiska problemen löses. Det är ju ändå bara småsaker jämfört med golfbanor och bilbanor!
60 boende i förorten