DELA

Åländsk avundsjuka

Det är med bestörtning jag läser att den planerade golfbanan i Ämnäs/Godby igen håller på att skjutas på framtiden eller i värsta fall i sank. Vad är det man håller på med i åländsk politik och i samhället? Vill man verkligen på allvar se oss omkörda av våra konstruktiva grannar i närregionerna? Det verkar finnas alltför många reaktiva personer för att man ska nå resultat i en framåt strävande process i det här samhället.

Vi behöver utökat underlaget för att få in pengar till Åland utifrån. I samband med golfbanan så kan det byggas högklassiga stugor/lägenheter både till uthyrning och till försäljning. Vi får högre inresande siffror, ofta penningstarka besökare, mera försäljning i våra lokala affärer och ett större underlag i våra turistanläggningar. Då har vi även mera resurser att uppgradera befintligt turistiskt boende och få hit den kundgrupp som också spenderar pengar här.

Vi behöver verkligen göra allt som vi kan för att göra Åland attraktivt.
Vad gäller markbytena i Grelsby, så är det väl mera av den karaktären att man inte vill se att det är en privat jordbrukare som får marken i utbyte? Är det den beryktade åländska avundsjukan som igen har ett finger med i spelet?
Tomas Boedeker
Godby