DELA
Foto: Veronika ÅströmLena Lundqvist och William Evaldsson från Stockholm tycker mycket om att åka husbil.

”Vi har seglat hit förut”

William Evaldsson, 2 år, sitter tålmodigt och väntar på sin tur i toalettkön på Gröna uddens camping. Han har redan varit iväg på en resa till Mallorca, men ville bara hem för att åka farmor och farfars husbil.

– Williams mamma är med, medan pappa är hemma och snickrar på huset. Men vi ser till att ringa honom varje dag för att kolla att han verkligen gör det, säger Lena Lundqvist.

När kom ni hit?

– Vi kom hit med färjan till Eckerö igår kväll och första natten sov vi på en camping där. Det är så fina campingar här.

Har ni några planer vad ni ska göra här?

–  Vi tar dagen som den kommer. Det finns så mycket att göra och se här – naturen, alla öar och möjligheten att åka mellan öarna.

Har ni varit på Åland tidigare?

– Vi har seglat hit förut men nu har vi husbil i stället. Nu kan vi ta oss från en punkt till en annan på kort tid och vi behöver inte hålla på med tampar och segel. Det går också stadigare på gatan än på sjön.

Blir ni inte sugna när ni ser segelbåtarna?

– Nej, inte alls. Allt har sin tid.

Några resmål i sikte?

– Jag vill gärna utforska Norrland, men gubben vill alltid åka till västkusten. Och jag gav med mig med villkoret att vi då ska åka till Ullared.

Några ställen i Sverige du kan rekommendera?

– Norrland. Jag har varit i Saltaloukkta utanför Gällivare, som har ett helt fantastiskt vackert landskap. Annars Björkviks havsbad på Ingarö utanför Stockholm. Där är öppet hav, klippor och jättevackert.