DELA
Foto: Ida Jansson

”Vi är på kryssning med Serenissima”

Dagens turister är paret Julian Newton och Pauline Newton från staden Derbyshire i England. De anlände till Mariehamn tidigt under tisdagsmorgonen.

– Vi är på kryssning med Serenissima. Vi kom hit i morse, säger Julian Newton när Nyan träffar det brittiska paret under tisdagseftermiddagen.

Vad har ni gjort i Mariehamn i dag?

– Vi har varit både till Ålands naturhistoriska museum och till sjöfartsmuseet. Sedan har vi gått runt på stan, säger Pauline Newton.

Julian Newton säger att det är första gången som han är till en plats vid Östersjön. Både två tycker att Åland är vackert.

– Det är jättefint här, säger Pauline Newton.

– Vi gillar det väldigt mycket. Jag tycker om att cykla och jag ser att många gör det här, så det skulle jag gärna göra. Tyvärr så åker vi härifrån redan i dag klockan fem, säger Julian Newton.

Vad rekommenderar ni att man ska göra om man besöker er hemstad, Derbyshire?

– Det finns en nationalpark där, Peak District, som är Storbritanniens äldsta nationalpark. Derbyshire ligger mellan Manchester och Sheffield, säger Pauline Newton.

– Där kan man göra allt möjligt, vandra, cykla, segla, paddla kajak. Det är mycket utomhusaktiviteter där, säger Julian Newton.