DELA

Nu väntar jag på våren

Dagens ålänning Anita Eriksson träffar vi på gång- och cykelbanan vid Österlden i söndagens snålblåst och duggregn. Anita bor i Mariehamn och är ute på sin dagliga promenad.
– Jag försöker vara ute varje dag. Dessutom går jag på vattengymnastik.
Hur är det med andra motionsformer?
– Jag har gått på yoga tidigare och också dansat linedance och bugg. Men så fick jag ont i knät och just nu har jag paus. Fast jag har planer på att ta upp både dansen och yogan igen till hösten.
Vad tycker du om vädret?
– Nu väntar jag på våren och på påskledigheten. I dag är det ju första dagen med sommartid, det är ett bra vårtecken!
Vad är det för jobb som du blir påskledig från?
– Jag jobbar på Folkhälsans lekotek som ambulerande specialbarnträdgårdslärare för barn med särskilda behov. Jag åker omkring på hela Åland och träffar de i dag cirka 25 barnen och deras föräldrar.
Vad gillar du mest med ditt jobb?
– Alla möten med barnen och föräldrarna. Det är så otroligt givande. Men jag hinner inte träffa dem så mycket som jag skulle vilja, en gång i veckan, så det blir lite längre mellanrum.
Har du själv någon familj?
– Jo, jag har sambo och två barn som är 18 och 22 år. Barnen har halvt om halvt flyttat ut, men för tillfället bor båda hemma igen.
Och till sist – vem vill du hälsa till?
– Jag vill hälsa till min väninna Marie Grunér i Sund och tacka för en trevlig kväll i lördags. Så vill jag också hälsa till min svärmor Mary Hallman och min farbror Gustav Eriksson.

ANNIKA ORRE

annika.orre@nyan.ax