DELA

”Mariehamnsbor, tag er i akt”

I korridoren på andra våningen i Ålands lyceum hittar vi Ida ”Erin” Karlsson som går andra året på den humanistiska linjen. Ursprungligen är Erin från Kökar men hon är numera bosatt i Finström.
Hur är det att gå i lusse?
– Det är roligt, mellan de perioder som det inte är så roligt.
Vad händer i helgen?
– Det har vi faktiskt diskuterat nu på rasten, jag och några av mina vänner. Det är aningen komplicerat eftersom det var tänkt att vi skulle på en halloweenfest på lördag, men samtidigt är det planerat att jag ska fira alla helgons dag hemma med familjen.
– Så vi har hållit en demokratisk omröstning gällande festen, och efter lite om och men bestämdes det att den ska flyttas till fredagen. Nu borde jag hinna med både halloweenfesten och alla helgons dag hemma med familjen!
Bus eller godis?
– Bus är helt klart roligare.
Ska du rösta på lucia?
– Högst antagligen kommer jag att göra det automatiskt, jag röstar alltid. Men i år har jag och några vänner en plan inför lucia, det kommer att hända någonting på Torggatan. Så se upp alla Mariehamnsbor, haha. Det här är en varning!
Och till sist, vem skulle du vilja hälsa till?
– Min vän Eifos som inte är i skolan idag eftersom att hon är sjuk. Och till min lillasyster Alva, hon har fått klara sig utan sina vänner i nian den här veckan då de har prao.
– Och till sist vill jag också hälsa till resten av alla mina vänner.

LINNEA ANDERSSON (PRAO)
NELLY LINDBOM (PRAO)