DELA

Superlöfte klart för Åland United

FOTBOLL. Åland United har gjort klart med sin tionde spelare till nästa säsong.
Supertalangen Julia Tunturi ansluter från TPS.
– Hon har potential till att bli en av de bästa spelfördelarna i Finland, säger ÅU-tränaren Gary Williams.
Efter två raka utlandsvärvningar i brittiskan Chloe Jones och amerikanskan Maegan Kelly presenterade Åland United under helgen ett inhemskt nyförvärv.
Den landslagsmeriterade TPS-talangen Julia Tunturi kommer att representera den finska ligatvåan den kommande säsongen. I kontrakten finns en option om en förlängning även över säsongen 2016.
Julia Tunturi, 17, har beskrivitis som en av finsk fotbolls allra största talanger och har spelat regelbundet i ungdomslandslagen under de senaste åren.


Med på A-landslagsläger
Tunturi var en del av det finska U20-landslaget som spelade i VM i Kanada i augsuti. Dessutom är hon uttagen av Andrée Jeglertz till det kommande A-landslagslägret som hålls i Eerikkilä i veckan.
– Julia har ett fantastiskt passningsspel med precision och kreativitet, särskilt i hennes vänsterfot. Hennes spelstil kommer att passa perfekt in i Åland United, säger tränaren Gary Williams.
Den senaste säsongen noterades mittfältaren Tunturi för sex mål för TPS som slutade femma i ligan efter en imponerande avslutning på säsongen.


”Rätt miljö”
– Hon vill utvecklas till en toppspelare och United kan erbjuda henne en miljö att växa i. Redan nu står hon näst på tur att bli en av de största mittfältarna i landet.
Julia Tunturi är kusin med förra Åland United-spelaren Emilia Alajääski, och är tionde spelare in i truppen inför 2015 års säsong.
Sex spelare återstår innan United är klart med sitt lagbygge.

Oskar Magnusson

oskar.magnusson@nyan.ax