DELA

Och här fullbordar damlaget succéhelgen

VOLLEYBOLL. Jomaladamerna gick med en färsk förlust i ryggen och fick revansch mot Stjärnfall.
Inspirationen fann man i herrarnas skrällseger mot Uppsala.
– Det gjorde oss ännu mer taggade att visa vad vi kan, säger lagkaptenen Maria Sundblom efter 3–2-segern.
I lördags åkte Jomaladamerna på en klar förlust borta mot serietvåan Eskilstuna som vann i tre raka set (25–16, 25–16, 25–16).
I går, trötta efter en sen hemkomst kvällen innan, gick JIK ut och revanscherade sig i Vikingahallen när Stockholmslaget Stjärnfall BK kom på besök.
3–2-segern (22–25, 25–12, 25–13, 24–26, 15–8) var inte bara en skön revansch efter Eskilstunaförlusten, utan även på Stjärnfall mot vilka åländskorna föll med motsvarande siffror i seriepremiären den 5 oktober.
– Det känns jättebra, såklart. Vi hade ju bara en seger i serien innan den här matchen, och det var extra skönt att slå Stjärnfall som vann knappt mot oss senast, säger JIK-kaptenen Maria Sundblom.


Tvingade fram skiljeset
Efter ett svagt första set tog hemmalaget två övertygande setvinster i rad och ryckte åt sig en 10–3-ledning i fjärde. Stjärnfall tog time out, hämtade ikapp och tog via 26–24 hem fjärde set.
– Vi tappade helt i fjärde set, och det tror jag hade en del att göra med tröttheten från matchen dagen innan. Vi orkade inte ha den intensitet genom hela matchen som vi vill. Men vi pushade varandra inför femte set och kände att vi skulle vinna, säger Maria Sundblom om skiljesetet som Jomala vann med 15–8 och därmed matchen.
– Det skulle känts så fel om de hade vunnit, för vi kände att vi var det bättre laget.
JIK-tränaren Sebastien Bougeatre:
– Jag tror tjejerna tog det lite för lugnt i fjärde set och tänkte att det skulle lösa sig. Det är lite synd att vi inte vann med 3–1 och tog tre poäng, men vi får vara nöjda med en seger och två poäng i alla fall. Vi höll bra nivå i två och ett halvt set plus skiljeset, säger belgaren.


Chans till revansch
På lördag väntar tufft motstånd i form av Eskilstuna för Jomala.
Men också chans till revansch efter lördagens förlust.
– Får vi till det spelet som vi hade mot Stockholms Vingar förra omgången så tror jag vi har en chans mot Eskilstuna. Vi förlorade mot SV med 3–1, men då presterade vi vår bästa volleyboll den här säsongen. Kommer vi upp i den nivån och intensiteten kan vi ta Eskilstuna, tror Maria Sundblom.

Oskar Magnusson