DELA

Islandsryttare tävlade i helgen

 


RIDSPORT. 22 ekipage kom till start när Midgårds islandshästklubb ordnade tävlingar i söndags. Tregång, tölttävling och maskeradhoppning stod på programmet.

Midgårds islandsstall i Sund Tranvik höll öppet hus i söndags och ordnade i samband med det en tävling.
– Det var både lektionsryttare och -hästar och någon privatryttare och -häst som deltog, berättar Tove Pahlman, som driver stallet.
Pahlman säger att tävlingarna lockade ganska mycket publik och dagen var lyckad.
– Förut har vi varit med under Skördefestens öppna gårdar men det blev för mycket så nu ville vi ordna något eget och det kändes riktigt bra.
Under söndagen tävlades det i tre klasser. Tregångsklassen vanns av Carolina Wiklund på Jalle, tvåa var Jenny Sjölund på Frenja och trea Marie Gustavsson på Baldur.
Tölttävlingen vanns av Jenny Sjölund och Frenja, tvåa var Jens Andersén och Sambo och trea blev Marie Gustavsson på Baldur.
– Sedan hade vi en maskeradhoppning med nio deltagare. Där vann Frida Mattsson på Skufur. Delad tvåa blev Josefine Söderlund på Niska och Matilda Johansson på Mökkvi, trea blev Carolina Wiklund på Jalle. Alla de övriga vägrade ut sig, berättar Pahlman.
I maskeradhoppningen delades också ett pris för bästa utklädnad ut. Annika Löfroth, för dagen utklädd till häxa, vann det priset. (ml)