IFK föll med 5–0 mot Hammarby

FOTBOLL. IFK Mariehamn förlorade dagens träningsmatch i Stockholm mot Superettanlaget Hammarby IF. IFK föll med 0–5 efter 0–1 i halvtid. Det dröjde bara åtta minuter innan Hammarbys Linus Hallenius kunde sätta Hammarbys första mål för dagen. Sedan dröjde det dock länge tills nästa mål kom och enligt direktrapportering på Hammarbys hemsida var det snarare IFK som hade de vassa chanserna i första halvlek.
I andra halvlek dröjde det dock bara två minuter innan Hammarby tog tag i taktpinnen och satte sitt andra mål för dagen, igen genom Hallenius. I 58:e minuten punkterades sedan matchen efter att Johan Carlsson, som hållit fast Sebastian Castro-Tello i IFK:s straffområde, visats ut och Hammarby tilldömts en straff som Andreas Dahl satte i krysset.
Enligt rapporten dominerade Hammarby sedan under resten av matchen, och det blev också två mål till för Stockholmslaget, ett i den 78:e minuten då Hallenius fullbordade sitt hattrick och ett i den 81:a minuten då Sebastian Castro-Tello hållit sig framme på en retur lämnad av Gustav Långbacka.
IFK fick en boll i nät i den 89:e minuten. Det målet dömdes dock bort för offside. (ml)