DELA

Åland United möter Nice Futis

FOTBOLL. Åland United möter Björneborgslaget Nice Futis i en ligacupmatch på bortaplan i helgen. Nice Futis leder just nu den ligacupgrupp där ÅU ingår, men då har man spelat en match mer än åländskorna. Hittills i ligacupen har ÅU slagit Ilves med 2–0 och FC Sport med 7–0. Nice Futis besegrade samma lag med siffrorna 3–1 respektive 6–3. Därtill har man mött KMF och besegrat dem med 2–1.
– Nu avgörs det nog ganska långt vilka lag som gör upp om semifinalplatserna i ligacupen. Det blir ju ett toppmöte det här, säger ÅU:s assisterande tränare Mikael Virta.
Virta tror att Nice F har blivit starkare jämfört med fjolåret. Bland annat har man värvat tre nya spelare som han anser är väldigt duktiga.
– Det ska bli intressant att se vad de presterar.
I ÅU är fortfarande Sanna Vahtera, Marie Waarheid och Maria Rönnbäck skadade, men i övrigt har man sitt bästa lag på benen.
– Vi får försöka överföra förra helgens tema till den här matchen, att få upp tempot och att jobba på vårt grundspel. Vi fick praktisera det då också, men det var mer av ett snökrig den matchen, säger Virta. (ml)