DELA

Wiss sprang hem FM-silvret

FRIIDROTT. Hanna Wiss slog i eftermiddags till med ett kanonlopp och tog överraskande hem silvret på 200 meter vid inomhus-FM för seniorer.
– Det är mitt livs klart bästa lopp. Jag förstår ingenting, det känns helt overkligt, säger hon.
19-åriga Hanna Wiss slog i dag till med 25.48 sekunder i 200-metersfinalen under inomhus-FM för seniorer i Kuppishallen i Åbo. Med den tiden var hon andra löpare i mål, drygt halvsekunden efter Sari Keskitalo som vann på tiden 24.83. Förutom att Wiss tid räckte till en silvermedalj så var det dessutom nytt åländskt inomhusrekord på sträckan och en rejäl sänkning på årsbästat.
– Inför finalen började det snurra rejält i huvudet. Jag såg loppet hur många gånger som helst i mitt huvudet innan vi hade sprungit. Det har aldrig känts så overkligt någonsin i min idrottskarriär. Det var nästan så att jag skulle börja gråta innan loppet, men då tänkte jag att jag aldrig varit i sån betydande final förut, så nu har jag min chans, säger den lyckliga silvermedaljören.


Rankad elva
Inför dagens tävlingar hade Wiss med sina 25,63 elfte bästa tid av de 29 anmälda i 200-metersklassen. Snabbast var högstrankade Ella Räsänen som sprungit på 24,52 i år.
Men redan under försöken imponerade Wiss. Med tiden 25,52 var det återigen bara 25-åriga Keskitalo, PellPo, med tiden 25,04 som sprang snabbare.
– Jag hade hoppats på en topp tioplacering i dag. Men sen när jag vann mitt heat tidigare i dag och fick en bra bana inför finalen visste jag att jag skulle bli sämst fyra. Jag förbättrade dessutom min tid med över en halv sekund från förra helgen fastän jag är riktigt förkyld, säger Wiss.


Junior-FM nästa
Nu gäller det för Hanna Wiss att ladda om inför nästa helgs mästerskapstävlingar.
– Det var egentligen junior-FM som var det stora målet den här säsongen. Men jag inte mätt för den här vintern bara för att jag vann ett FM-silver utan nu fortsätter jag att jaga, säger hon.

MARIA NYKVIST

maria.nykvist@nyan.ax