DELA

Wiss är laddad för NM på Island.

FRIIDROTT. Hanna Wiss tävlar i NM för 19-åringar på Island i helgen. Nyan ringde upp för att höra om hon är laddad.
– Jo, det ska bli intressant att mäta sig mot tjejer från resten av Norden, det blir roligt.
Vilka grenar tävlar du i?
– I längdhopp och 4×100 meter. Sedan är jag reserv på 4×400 meter.
Men du ställer inte upp i 100 meter och 200 meter alltså?
– Nej, man får bara vara med i en individuell gren. Det skulle ha varit roligt att springa 200 meter eftersom det är min paradgren, men jag fick bara silver i den grenen på FM och då blev det så här. Nu blir det i stället min första längdhoppstävling där jag kan gå in och verkligen satsa och göra alla hopp. Tidigare i år har jag haft längden mer som en gren på sidan om, bara gjort ett par hopp och sedan sparat mig för de andra grenarna.
Du brukar ju aldrig träna längd, har du gjort det nu?
– Jag har sprungit fram till plankan en gång men inte gjort ett enda längdhopp. Jag har tränat lite spänst. Det går inte att göra så mycket så här nära inpå, det gäller mest att vila sig i form.
Och hur är formen? Har den hållit i sig från senior- och junior-FM?
– Jag tror det, det känns så. Jag har inte tävlat sedan FM men det brukar vara bra att vila när man kört hårt.
Vad har du för målsättning i NM?
– I längden skulle det vara roligt att hoppa runt sex meter igen. Eftersom jag inte är en längdhoppare kan jag inte säga att jag är stabil runt sex meter men jag har ju gjort sådana resultat i år så jag vet att det finns där. Sedan får vi se hur kroppen reagerar på att tävla när det är mellan fyra och tio grader. Det kallaste jag tävlat i tidigare är septemberväder och vädret på Island nu motsvarar vårt novemberväder. Jag vet inte hur kroppen påverkas av det. (ml)