DELA
Foto: Joakim Holmström

Virta följer i Fagerholms fotspår

FOTBOLL. Bara dagar efter att huvudtränare Samuel Fagerholm skrivit nytt kontrakt meddelar Åland United att ytterligare en nyckelperson fortsätter i klubben – nämligen sportchef Mikael Virta.
– Det känns som om det finns en hel del som inte är färdigt ännu, säger Virta i en kommentar.

Precis som i fallet Samuel Fagerholm gäller kontraktet till och med säsongen 2020.
– Tillsammans med Samuels avtal kan Åland Uniteds styrelse gladeligen konstatera att två absoluta nyckelpersoner i två väldigt viktiga positioner kommer jobba outtröttligt för Åland United de kommande två åren (åtminstone)”, skriver klubbens ordförande, Ted Martell, i ett pressutskick.
Att Mikael Virta valt att förlänga sitt kontrakt kommenterar han på följande sätt:
– Det känns som om det finns en hel del som inte är färdigt ännu. Jag vill känna att jag ska kunna dö och nån annan ta över, samt veta vad han/hon ska göra innan detta är klart. Dessutom älskar jag det som jobbet upprätthåller, motiverar Virta i pressutskicket.
I och med avtalet har Åland United nu fyra spelare och två ledare kontrakterade över åtminstone nästa säsong. På ledarsidan är både Samuel Fagerholm och Mikael Virta kontrakterade till och med 2020. Bland spelarna har Pille Raadik, Signy Aarna, Emelie Johansson och Rosa Maria Herreros Ossorio kontrakt över 2019.