DELA

Viktig helg för volleyherrarna

VOLLEYBOLL. Jomala IK:s volleysektion har haft en riktigt rolig vårsäsong. Damerna är nära elitseriekval och även herrarna har två viktiga matcher i helgen som avgör om det blir dels Final Four och dels om laget tar en plats i den nya serien Superettan, som startar nästa säsong.
Jomala IK:s herrar avslutar sitt spel i Vårettan med två bortamatcher i helgen. På lördag väntar serieledarna Team Valla B i Linköping och på söndagen möter ålänningarna Team Gotland i Visby.
Inför helgen ligger JIK trea i tabellen och har chans på att sluta topp två, vilket skulle innebära en plats i Final Four, en slutturnering för de fyra bästa lagen i de två Vårettan-serierna. Slutar JIK topp tre i serien väntar spel i den nya serien Superettan nästa säsong.
Tabellen är otroligt jämn med Team Valla B på 27 poäng, Uppsala VBS på 26 poäng, JIK och Gotland på 24 poäng samt Norrköping på 23 poäng. Alla lag har en match kvar i serien, förutom Team Valla och JIK som har två.
Spelaren och lagledaren Erik Viktorsson ger förutsättningarna inför helgen.
– Vi måste vinna en av två matcher för att säkra tredjeplatsen och vi måste vinna bägge eller ha tur med andra resultat för att nå Final Four.
Viktorsson säger att det finns en stor revanschlust i laget efter två förlorade femsetare på hemmaplan och att JIK spelade bra under de två senaste bortamatcher vilket bådar gott inför helgen.
– Vi åker med tio spelare och Peter Enberg följer med som coach. På lördag är det viktigt att blockspelet fungerar och mot Gotland är den mentala styrkan viktig, säger Viktorsson. (ds)