DELA

”Vi borde vara bäst tränade i Damallsvenskan”

FOTBOLL. Annica Sjölund laddar inför sin andra säsong i damallsvenska Jitex BK. Laget slutade, som nykomlingar, sexa förra året och har i år tränat stenhårt på försäsongen.
– Det har varit riktigt hård träning kombinerat med mycket matcher. Vi borde vara bäst tränade i serien, säger åländskan.

Mölndalsklubben Jitex BK gör klubbens andra säsong i Damallsvenskan sedan återkomsten förra året. Det svåra andra året, som det brukar heta i idrottskretsar, är inget som bekymrar Annica Sjölund.
– Jag är absolut inte orolig att vi ska åka ur. Förhoppningsvis ska vi istället kunna förbättra vår placering från förra året.
Sjölund har växt ut till en etablerad allsvensk spelare och var en utav Jitex viktigaste spelare under förra säsongen. Hon huserade då i anfallet och det blev nio gjorda mål, bäst i laget. I år har åländskan bytt position, under försäsongen har hon spelat som offensiv mittfältare, ett byte hon är tillfreds med.
– Jag vill ju ha mycket boll i fötterna och det kanske jag inte alltid har fått i anfallet så med tanke på det är jag nöjd. Vi spelar med tre på mitten och jag har spelat som ensam offensiv mittfältare eller ihop med en spelare till. I landslaget har jag oftast spelat som offensiv mittfältare så jag är van med positionen därifrån, säger Annica.

Det blir Ålandsderby direkt i premiären då Djurgården tar emot Jitex i Stockholm söndagen den 10 april.

Läs mer i papperstidningen, i kvällens Sportmagasinet i Åland24 intervjuas även Sjölund inför säsongen.

Dan Sjöblom

dan.sjoblom@nyan.ax