DELA

Våsc premiärspelar i fyran

DIVISION IV, HERR
INNEBANDY. Våsc föll ur trean i våras och spelar här säsongen i division IV.
I morgon inleder det unga laget mot TVV och Salamanders i Åbo.
– Stämningen i laget är positiv och alla ser fram emot att kriga och vinna matcher, säger tränaren Jan Tuominen.
Trots hjälp från flera äldre och rutinerade spelare i sluttampen av förra säsongen lyckades inte Våsc hålla sig kvar i division III. Den här säsongen spelar ålänningarna därför i fyran, och i första omgången väntar TVV och Salamanders i två matcher som spelas i Åbo på lördag.
Men trots att Våsc spelar i en division lägre så tror tränare Jan Tuominen inte att nivån på spelet kommer att skilja sig nämnvärt från förra säsongen.
– Målsättningen är att känna av ett par omgångar hur motståndet är och så får vi hoppas att vi får en någorlunda start. För det är fortfarande ett ungt lag vi har – nästan alla är under 17 år. Men å andra sidan är de hungriga och träningsivriga och sen förra säsongen har de skaffat sig mer rutin och de växer till sig allt eftersom, säger Tuominen som delar tränarrollen med Johan de Mander.


Bara en omgång på Åland
Nytt för den här säsongen är att det bara spelas en hemmaomgång i Baltichallen i Mariehamn, och den spelas den 19 februari. I övrigt är det bara bortaspel för Våsc.
– Vi hade svårt att få fram domare till alla våra hemmamatcher förra säsongen så för oss underlättar det nya systemet. Annars är det inte så stor skillnad, jag tror bara att det skiljer två resor, säger Tuominen

Maria Nykvist

maria.nykvist@nyan.ax