DELA

Våsc föll till fyran

DIVISION III
VÅSC 0
RUOSKA 3

INNEBANDY. Ett tappert kämpande men ineffektivt Våsc förlorade lördagens hemmamatch mot Ruoska. Därmed spelar ålänningarna i fyran nästa år.
– Det är tråkigt, det känns ju inte roligt att falla ur, säger lagkapten Andreas Jansson.
Våsc, förstärkta av en handfull äldre och mer rutinerade spelare, stod upp bra mot Ruoska i lördags. Gästerna kom till Baltichallen med vetskapen om att en seger kunde innebära att de tog hem hela serien, samtidigt som hemmalaget visste att de var tvungna att vinna för att alls hålla sig kvar i trean.
Länge stod Våsc också bra upp mot Ruoska. Trots att gästerna satte matchens första mål efter åtta minuter var spelet väldigt jämnt i två perioder. Våsc lyckades dock inte fullt ut och skotten på mål kom nästan uteslutande från Ruoskas klubbor.
– Vi försökte men vi fick helt enkelt inte dit bollen. Gör man inga mål så vinner man inte heller, säger David Holmberg, en av de spelare som kallats in för att hjälpa Våsc säkra kontraktet.
I tredje perioden fick Våsc äntligen i gång målskyttet. Tyvärr för hemmalaget fick även gästerna mer precision i skotten och 2,46 minuter in i tredje pricksköt man in 2–0. Med bara en halv minut kvar att spela satte man sedan spiken i kistan och Våscs förlust var ett faktum.


Orutin var problemet
Efter matchen är lagkaptenen Andreas Jansson besviken.
– Vi mötte seriens bästa lag. Det var det svårast tänkbara motstånd vi kunde ha fått i en så här viktig match. Klart att det hade varit bättre om vi hade mött något annat lag men nu blev det så här, suckar han.
Jansson tycker ändå att Våsc spelar bra, bortsett från att skotten på mål dröjde till sista perioden.
– Men jämför man med när vi mötte dem senast och förlorade med 1–9 så gjorde vi en mycket bättre match. Vi är förstås inte samma lag i dag, nu har vi ju lite inlånade mer rutinerade spelare med också.
Jansson säger att det är just orutinen som varit Våscs problem i år. Så gott som hela laget slutade efter förra säsongen och istället har unga spelare plockats in i truppen.
– Vi är bara ett par spelare och målvakter kvar från det gamla laget. Men de unga killarna har gått framåt jättemycket i år, vissa mer än andra. Vi får hoppas att alla stannar kvar och att de fortsätter utvecklas nästa år.


Från tvåan till fyran
För Jansson var det här andra gången på två säsonger han får vara med om att Våsc flyttas ner en division.
– Det är tråkigt, det är ju aldrig roligt att sjunka. Men det känns ändå annorlunda nu eftersom vi har haft en helt annan trupp i år. I fjol hade vi som mål att hålla oss kvar i tvåan och det tycker jag att vi borde ha gjort också med det lag vi hade då. I år var det helt andra förutsättningar i och med att det var ett helt annat lag.
Inför nästa säsong hoppas Jansson på att Våsc kan bryta den nedåtgående trenden.
– Det är bara att ta nya tag och försöka stiga igen.

MALIN LUNDBERG