Våsc åkte på storstryk

INNEBANDY. Två förluster. Men en stjärnsmäll. Våscs herrar har nu tre raka förluster i division II. Och med få spelare förlorade Våsc i helgen mot FBC Turku med 5–17 och mot AFC med 4–7.
– De som var med gjorde det bra, säger spelande tränare David Holmberg.
(Bilden är från en annan match.)
Det går väl knappast att komma från lördagens förlust med 5–17. Visserligen var Våsc hyfsat bra med fram till tio minuter kvar av matchen. Då stod det 5–9 och Våsc var på gång efter två snabba mål i tredje perioden av Marcus Svensson och Dan Nylund.
Men då drabbades Våsc bland annat av en skada och de tvingades rulla runt på nio man. Något som givetvis tog på krafterna och FBC Turku kunde sedan göra åtta mål på nästan lika många minuter.
Våscs övriga mål prickades in av Nylund, Kim Ginman och Magnus Ljungars.

För få spelare
I helgens andra match gick det resultatmässigt något bättre men laget var givetvis trötta efter lördagens storförlust. Det stod 1–1 efter första perioden och Holmberg säger att Våsc spelade bra och var med fram tid AFC:s 2–1-mål.
Ganska snabbt kunde AFC gå fram till både 3–1 och 4–1 och sedan kom en olycklig utvisning på fem minuter som avgjorde matchen. I matchens slutskede tog Våsc ut målvakten och snyggade till siffrorna och slutresultatet blev 4–7.
– Annars gör vi en bra insats under de förutsättningar vi har. Det går inte att fara iväg med bara elva spelare, säger David Holmberg.
Målen i helgens andra match gjordes av Andreas Jansson 2, Dan Nylund och Magnus Ljungars.

Revansch nästa helg
Hur ska ni återhämta er från det här?
– Vi har match nästa helg och förhoppningsvis fler spelare tillgängliga och kan variera vårt spel. Det går inte att göra så mycket under de här förutsättningarna.
Samtidigt bör det tilläggas att både FBC Turku och AFC tillhör topplagen i division II medan Våsc är nykomlingar i ligan. Motståndarna i nästa omgång är KoPo och de låg inför den här helgen på en femteplats i serien.
– Det är nästa helg vi ska börja vinna, säger Holmberg. Då möter vi bottenkollegan.
Men riktigt så illa är det inte. Våsc ligger sjua i tabellen med tre lag bakom sig. Och endast ett av de tre lagen har lyckats ta poäng under sina inledande matcher. Våsc har en seger på fyra matcher.