DELA
Foto: WCF/Juha Pääjärvi & Janne OjanperäRESPASS Hemming Hanses och hans Finland tog sin enda gruppseger mot Estland. I den avslutande matchen blev det förlust mot Österrike med 6-7. Därmed slutade VM-debuten med en femteplats i gruppen och uteblivet slutspel.

Uttåg i gruppspelet för åländska VM-spelarna

CURLING. Ålandsinslag i båda landslagen – men inget avancemang.

Finlands B-VM i Lojo tog slut i gruppspelet.
Ålands curlingklubb hade deltagare med i såväl pojk- som flicklandslaget på B-VM för juniorer som avgjordes i Lojo den gångna veckan.

Lag Melker Lundberg debuterade i VM-sammanhang, efter att ha fått testa på spel i junior-EM i fjol.

När gruppspelet var över kunde lag Lundberg – som består av skip Melker Lundberg, Leonard Nordlund, Isak Nordlund, Hemming Hanses och Iikko Säntti – summera sitt VM-deltagande i en seger och sex förluster och en femteplacering i gruppen (som bestod av sju lag) i sin debut.

Gruppsegraren Danmark och tvåan Ryssland gick vidare till semifinalspel. Väl där blev det seger för båda lagen; Ryssland slog Tyskland med 6–5 i sin semi, medan Danmark sänkte Korea med 5–3. I finalen tog sedan Ryssland revansch från förlusten i gruppspelet och besegrade Danmark med siffrorna 5–2.

I flicklandslaget fick åländska Moa Norell göra debut i 1–7-förlusten mot Tyskland, finskornas sista match i turneringen.

De finska tjejerna noterades för två segrar och fyra förluster på sina sex gruppspelsmatcher. Därmed slutade landslaget femma i gruppen som innehöll sju lag. Gruppettan Estland gick vidare till slutspel där det blev semifinalförlust mot Ryssland. Även i damturneringen blev det rysk seger efter finalvinst mot Japan (6–3).