DELA

Paf Masters tillbaka i höst

CURLING. Det står nu klart att det blir en ny upplaga av världstourtävlingen Paf Masters.

Paf Masters arrangerades på Åland första gången 2017. Således blir kommande upplaga den tredje i raden. Datumen som gäller är 3–6 oktober i Åland Hotels curlingcenter, Eckerö.
Damturneringen är den enda nordiska deltävlingen på världstouren och har tidigare lockat till sig elitlag från såväl Kanada, Kina, Japan, Sydkorea, Schweiz, Sverige och Finland.
– De två tidigare deltävlingarna har lockat några av världens bästa curlinglag med bland annat flera tidigare OS-medaljörer till start. I och med att Paf Masters är den enda nordiska världstourtävlingen och även startar på Åland är vi övertygade om att vi får ett lika bra startfält den här gången. Svenska OS-guldmedaljörerna Anna Hasselborgs lag har redan fått en inbjudan liksom regerande Paf Masters-mästarna Isabella Wranå, säger turneringsgeneralen Mari Hansen i ett pressmeddelande.
Turneringen rymmer tolv lag och kommer att tv-sändas i bland annat Finland och Schweiz.
I fjol var det svenska lag Isabella Wranå som vann, före tvåan lag Sakaya Yoshimura från Japan och trean lag Tova Sundberg från Sverige. Den totala prissumman uppgick den gången i 18 000 euro.