DELA

USA-keeper och Trafford klara för IFK

FOTBOLL. Mittbacken Mason Trafford fortsätter spela i IFK Mariehamn de kommande två säsongerna. Även den amerikanska målvakten Josh Wicks blev idag klar för klubben.

IFK Mariehamn har gjort klart med ytterligare två spelare inför den kommande ligasäsongen. Det är dels försvaraen Mason Trafford som anslöt till klubben i slutet av sommaren. Dels målvakten Josh Wicks.
– Mason är en bra mittback som tillför pondus och karaktär i försvarsspelet, och han är också en riktig ledargestalt och vinnarskalle som hjälper till att få övriga i laget att prestera ännu bättre. Därför såg vi det som viktigt att vi kunde knyta Mason till oss också framöver, säger Peter Mattsson i ett pressmeddelande.

Som ersättare för Willis Ochieng har IFK kontrakterat Josh Wicks, en 27-årig målvakt från USA som mäter 191 cm. Wicks har de senaste två åren representerat Los Angeles Galaxy respektive DC United i den amerikanska högsta ligan.

– I Josh har vi lyckats hitta en bra ersättare för Willis. Han har erfarenhet av spel i högsta ligan i USA och vi tror att han kommer att smälta bra in i vår miljö, säger Mattsson. (mn)