Uddlöst IFK förlorade mot TPS

FOTBOLL. Ettanlaget TPS visade prov på snabba omställningar och effektivitet när man slog IFK Mariehamn med klara siffror på fredagen. Nu har man bara en match på sig för att finslipa ligaformen.

TPS från Åbo åkte hem med en seger när IFK Mariehamn, på fredagskvällen, spelade sin näst sista träningsmatch innan Tipsligapremiären om två veckor. Gästerna, med IFK-bekantingarna Riku Sjöroos och Baba Mensah i laget, tog ledningen halvvägs in i matchens första halvlek. Målet kom efter viss förvirring i IFK-boxen och sist på bollen var Umar Bala Muhammed. Sju minuter innan pausvilan drygade Riku Sjöroos dessutom snopet ut ledningen mot sin forna klubb, det efter en välavvägd löpning och en likaledes avvägd lobb över Matias Riikonen i IFK-målet.

För hemmalaget, som dittills inte hade lyckats skapa några riktigt vassa chanser, lossnade det dock några minuter senare då Robin Sid placerade in 1–2 från halvdistans. Men glädjen blev kortvarig efter en svag grönvit försvarsinsats, och Åbobornas Tuomas Pippola fick ostört sätta lagets trea.

– Vi var alldeles för stressade med bollen, vilket TPS utnyttjade i första halvleken, säger en märkbart besviken huvudtränare Bruno Romão efter matchen

Tar lärdomar med till genrepet

Bägge lagen luftade sina andramålvakter i matchen, och i den andra halvleken fick IFK:s unga keeper, Aleksi Partanen, huvudtränare Bruno Romãos förtroende. Partanen sattes dock aldrig riktigt på prov, och i planens andra ända fick TPS Luka Nokelainen, också han, en relativt lugn kväll. Matchen slutade således med en 1–3-förlust.

– Vi kan inte vara så rastlösa med bollen som i dag, det tar vi med oss till nästa match, säger Bruno Romão.

IFK Mariehamn genrepar mot KTP den 29 mars hemma på WHA, ligastarten sker den 6 april då nykomlingen Ekenäs IF kommer på besök.