DELA
Foto: Jonas Edsvik

Nordqvist till IFK: ”satsa på mig”

FOTBOLL. Den enes död är den andres bröd, heter det.
Under den gångna säsongen valde IFK Mariehamn att peta nyförvärvet Andreas Vaikla och istället satsa på egna målvaktsprodukten Marc Nordqvist.
Nu hoppas Nordqvist på förnyat förtroende kommande säsong.
– Jag blir besviken om IFK inte satsar på mig, säger ålänningen.

Säsongen 2016 blev målvakten Walter Viitala stor guldhjälte för IFK Mariehamn. Viitala stod samtliga ligamatcher och höll nollan i över hälften av dem.
Bara veckor efter guldfesten lämnade Viitala IFK för Viborg FF i Danmark.
Som ersättare värvade grönvitt, i januari 2017, den estniske landslagsmålvakten Andreas Vaikla från IFK Norrköping. Vaikla var då bara 19 år och hade redan meriter från Estlands senior- och U21-landslag samt Champions League-kval med IFK Norrköping.
När IFK gick in i säsongen 2017 var målvaktshierarkin självklar: Andreas Vaikla (förstemålvakt), Marc Nordqvist (andremålvakt) och Craig Wight (tredjemålvakt).
Men under sommaren valde IFK:s huvudtränare Peter Lundberg att peta Andreas Vaikla och istället satsa på jämnårige ålänningen Marc Nordqvist. Nordqvist stod sammanlagt sju matcher under 2017, varav de sex avslutande omgångarna.
Nu hoppas Nordqvist på förnyat förtroende kommande säsong.
– För mig finns inget annat. Nu har jag fått försmak för hur det är att spela kontinuerligt i ligan och det vill jag gärna fortsätta med, säger Nordqvist och fortsätter:
– Ärligt talat blir jag lite besviken om IFK inte väljer att satsa på mig. Jag hoppas verkligen att jag får chansen. Får jag den så kommer jag att ta den.

Läs mera om detta i tisdagens Nya Åland.