DELA
Foto: Johan BackasDever Orgill.

Flera klubbar ute efter Orgill

FOTBOLL. En handfull klubbar är intresserade av IFK:s Dever Orgill.

Bland dem ärkerivalen HJK samt allsvenska Djurgården och Östersund.

– Vi har en god bild av Dever, säger Difs sportchef Bosse Andersson till Nyan.
Dever Orgill, 26, har hört till IFK Mariehamns mest profilstarka spelare sedan han anslöt till truppen strax före ligastarten 2013. Han har åkt på ett par allvarliga skador, men alltid kommit tillbaka och varit en pålitlig målskytt och poängspelare för Grönvitt som han var med om att skjuta till cupguld i fjol.

Hittills i år har den landslagsmeriterade jamaicanen spelat 21 ligamatcher, gjort nio mål och fyra assist. Orgill är ett IFK-ess i guldjakten, men till nästa säsong lär han vara förlorad för Grönvitt.

Anfallaren sitter på ett utgående kontrakt med IFK Mariehamn, och ska enligt källor till Nya Åland vara nära ett beslut om sin framtid.

Djurgårdens IF, Östersunds FK och HJK samt ett par klubbar utanför Norden ska tävla om Dever Orgills signatur inför hans nästa steg i karriären.

Såväl ÖFK som Dif har studerat Dever Orgill på plats i år.

– Dever är en spelare som har möjlighet att utvecklas och ta nästa steg. Sen är frågan i vilken miljö han gör det bäst i. Vi har följt honom under en tid, men att utifrån det dra några slutsatser kring framtiden vill jag inte göra, säger ÖFK:s ordförande Daniel Kindberg till Nyan.

Läs mer i torsdagens Nyan!