DELA

Två millimeter förstörde Fredlunds USA-debut

MOTORSPORT. Oturen grinade Fredrik Fredlund illa i ansiktet när han tävlingsdebuterade i USA förra helgen. En två millimeter för stor mutter satte bokstavligt talat käppar i hjulet för ålänningen.
– Men vi byggde i alla fall nya broar, knöt nya kontakter och gjorde oss kända i USA, säger Fredlund.

Pro Stock Bike-föraren Fredrik Fredlund är nyss hemkommen från Florida. Där uppfyllde han en barndomsdröm förra helgen när han tävlingsdebuterade på amerikansk mark. Dessvärre blev resultatet inte vad ålänningen önskade.
– Två millimeter förstörde hela vår helg, säger han.

Fredlund berättar att de övriga teamen och förarna var väldigt tillmötesgående och trevliga.
– Och de var väldigt imponerade av min körning, de såg att jag kunde det här trots materialproblemen. De välkomnade mig tillbaka och kanske kan det bli tal om att åka över igen i höst.
Proffsteamen erbjöd sig också att komma över till Europa för att hjälpa Fredlund vid tävlingar i EM-serien.
– Det är otroligt hedrande att de kan tänka sig att lägga tid på att komma hit och hjälpa mig. Det går väl eftersom jag inte är en konkurrent till dem, skulle jag vara det hade det förstås varit annorlunda. Men inte var de hemliga medan vi var i Gainesville heller, de bjöd in oss i sina trailers och visade sina motorcyklar. Vi lärde oss oerhört mycket som vi kan ha hjälp av i EM-serien i år när vi siktar på guld igen.

Läs mer om Fredlunds USA-äventyr dagens Nya Åland.

Malin Lundberg

malin.lundberg@nyan.ax