DELA

Tufft för JIK när serieledarna kommer på besök

VOLLEYBOLL. En tuff match väntar Jomala IK:s volleyherrar i helgen när suveräna serieledarna Uppsala kommer på besök till Vikingahallen.
– Jag fruktar att motståndet kan bli övermäktigt, säger JIK:s Micael Källman uppriktigt.
Jomala IK har inlett årets säsong i division I dystert. Sex matcher har resulterat i sex förluster och man ligger klart sist i tabellen med sju poäng upp till nästjumboplats.
– Men överlag har det varit en ganska väntad inledning med tanke på den generationsväxling vi genomgått, säger JIK:s Micael Källman som tillsammans med Hans Donning fungerar som spelande tränare för laget.
JIK, som senast mötte Teknikum och Säter B borta, hade förra helgen ett välbehövligt matchuppehåll.
– Vi har varit sjukdomsdrabbade och endast sju man åkte iväg för att möta Teknikum och Säter. Att vi ändå lyckades ta ett set i båda de matcherna tycker jag var starkt, säger Källman.

Risk för kval
Inför helgens match har JIK frisknat i, men trots det kan Uppsala bli svåra att slå.
– De har vunnit alla sina matcher hittills och är riktigt bra i år. De har två spelare som kom direkt från spel i elitserien ifjol och en spelare som spelade i elitserien för tre år sedan. Vi kommer att göra så gott vi kan men jag fruktar att de kan bli övermäktiga, säger Källman.
Håller ni er alls kvar i ettan i år?
– Ja det tror jag. Det finns en stor risk att vi får spela kvalspel men det borde inte vara något problem för oss att klara det. Och fördelen med att ha många unga spelare är att de utvecklas väldigt snabbt, kanske vi klarar oss utan kvalspel också.

Smälla bra
Söndagens match mot Uppsala är JIK:s andra hemmamatch för säsongen.
– Det ska bli roligt att spela inför kompisar, kollegor och familjemedlemmar och vi hoppas att många kommer för att stötta oss, men att de inte blir för besvikna om vi inte vinner. Uppsala har en passare som spelat i elitserien som verkligen tagit hela deras lag till en annan nivå. Det kommer att smälla bra i helgen i alla fall, säger Källman.

MALIN LUNDBERG

malin.lundberg@nyan.ax