DELA

Tre mål av Öhman i sista perioden

INNEBANDY. Måltorkan är över för Storvretas del. I söndags fick Uppsalalaget igång målskyttet igen mot Helsingborg som fick se sig besegrade med 9-2 på hemmaplan. Ålänningen Hannes Öhman noterades för tre fullträffar.
Efter att ha blivit nollade av IBF Falun och endast producerat ett mål mot Dalen så fick Storvreta i söndags igång sitt målskytte. Inledningsvis var den nykomponerade tredjekedjan med Max Holst, Anton Widmark och Dennis Solid hetast.
– De sliter hårdast av alla därute och har grymma spelvändningar, så jag är inte förvånad över att de producerar, säger Hannes Öhman om lagets tredjekedja till innebandymagazinet.se.
I sista perioden kom även förstakedjan igång. Öhman noterades för tre mål, två på pass av Mika Kohonen.
– Vi gör en bra insats idag (läs i söndags), fem mot fem vinner vi ju med 9-0 säger Öhman.
Den åländske skarpskytten har så här långt producerat 15 mål och 7 målgivande passningar och ligger på tolfte plats i poängligan.


Hopplöst sist
Andreas Ahlqvist och Gustav Mörns Järfälla hade som väntat svårt att sätta emot serieledarna Pixbo på bortaplan. Serieettan vann med 7-3 men Järfälla hängde med till sista perioden då Pixbo bara ledde med ett mål. Järfälla är fortsättningsvis sist i tabellen med endast fem poäng på 13 spelade matcher. Nykomlingen IBF Älvstranden är dock bara två poäng före Järfälla i tabellen.
Bakom Pixbo (på 35 poäng) är det ytterst jämnt. Warberg, Storvreta och AIK har samtliga 29 poäng och tabellfemman Dalen är bara en poäng efter.

BJÖRN EKLUND

bjorn.eklund@nyan.ax