DELA

Tre enkla poäng för ÅU

FOTBOLL. ÅU vann lördagens hemmamatch utan några större problem. ÅU rullade mycket boll och hade bra grepp om matchen. Man gjorde mål på sina chanser och spelade bra defensivt.

 

Det var ingen tvekan om vilket lag som var bäst under lördagens match. Åland United dominerade matchen och kunde sätta ordentlig press på motståndarna ONS. Tabelljumbon ONS skapade bara någon enstaka chans och var aldrig speciellt nära på att göra mål. De få chanser ONS fick kunde Anna Tamminen lätt stå emot.

Gör mål på sina chanser

Tidigare under säsongen har Åland United haft svårt att göra mål, men det problemet fanns inte under lördagens match. – Vi har övat mera på avslutsövningar helt enkelt och försökt slippa på det ännu mera. Som sagt, när man skapar mycket chanser så till slut så börjar man nog göra mål. Det har suttit långt inne, men nu kom det, säger ÅU:s tränare Samuel Fagerholm. De chanser man inte gjorde mål på satt i ribban, stolpen eller tätt utanför.

ÅU:s tempo sjönk i andra halvlek

Åland United spelade riktigt bra i första halvlek och matchens båda mål kom också under de första 45 minuterna. I andra halvlek var man ganska bekväma och tempot blev lite väl lågt enligt Samuel Fagerholm. – Jag hade gärna sett att vi kunde hålla upp tempot i andra halvlek också, säger Samuel Fagerholm och fortsätter: – Om vi har någonting att klaga på idag så kanske det var vårat eget passningsspel där vi slog bort lite väl många enkla passningar. I sådana lägen där vi inte var pressade eller någonting, bara tekniska misstag så att säga. Där hade vi kunnat hålla ännu högre kvalité, annars var matchbilden helt okej.

Text: Linus Häggblom