DELA
Foto: Erkki SantamalaNYTILLSKOTT Ayaki Shinada och Raquel Infante förstärker Åland United den här säsongen.

”Wow, jag bara måste dit”

FOTBOLL. Här presenterar sig två åländska nyförvärv.

Ayaki Shinada och Raquel Infante bryter ny mark i Åland United.

– När jag googlade på Åland kände jag bara att jag måste dit, säger japanskan Ayaki Shinada.
Förr om åren har svenskor och amerikanskor utgjort basen av Åland Uniteds utländska importer.

2016 är klubbens internationella spelfält mer spretigt.

ÅU har värvat Raissa Feudjio från Kamerun, Ayaki Shinada från Japan och Raquel Infante från Portugal. Sedan tidigare återfinns skotskan Khym Ramsay, estniskan Pille Raadik och nigerianskan Cynthia Uwak i truppen – och den här veckan provtränar dessutom mexikansk-amerikanskan Bri Campos med laget.

Som en sparåtgärd har Åland United valt att skriva kontrakt med sina utländska förvärv först från den 1 februari, och i helgen anlände alla till Åland förutom Raissa Feudjio vars visumanökan drar ut på tiden.

Nyan fick ett snack med nyförvärven Shinada, som spelat collegefotboll i USA och var med och räddade kvar Kungsbacka i svenska Elitettan i fjol, och Infante som blivit portugisisk mästare med Benfica och testat på spel i såväl Spanien som Italien. Båda blir de första representanterna av sina respektive hemländer i Åland United.

– Jag fick ett bra intryck av Åland United när jag pratade i telefon med Gary (Williams, ÅU:s huvudtränare). Klubben är bra på att utveckla spelare, eftersom flera har tagit klivet härifrån till andra ligor de senaste säsongerna, säger Ayaki.

  Läs mer i tisdagens Nyan  

Oskar Magnusson