DELA

Träningsvilliga ålänningar grund för utbyggnad

ALLMÄNT. Ålänningarna tränar som aldrig förr och på Träningsverket hade man i helgen träningsparty. Anledningen var öppnandet av den 300 kvadratmeter stora tillbyggnaden.
– Det är en del nytt och sedan har vi putsat bort en del akilleshälar som vi haft i de gamla lokalerna, säger Johan Lindström.

Fredagseftermiddag och det är mycket rörelse på Träningsverket. Träningspartyt, som pågick under fredagen och lördagen, är i full gång.

Varför har ni gjort den här utbyggnaden Johan Lindström?
– Först och främst vill vi tillhandahålla bra träning. Sedan var det så att vi hade så angenäma problem att det var ofta fullt här. Då ställde vi oss frågan om vi skulle göra den här utbyggnaden för att kunna öka medlemsantalet eller så skulle ha varit tvungna att sätta stopp, säger Lindström.
Det verkar som att träningen på Åland har fått ett uppsving, stämmer det?
– Helt klart är det så, folk är mer hälsomedvetna idag och företag prioriterar träning på ett annat sätt i dag än tidigare. De subventionerar bland annat gymkort och märker att om personalen tränar så håller de sig friskare. Gruppträningen ökar mycket men sedan är det även många som kombinerar den med gymträning.

Läs mer i dagens papperstidning.

Dan Sjöblom


dan.sjoblom@nyan.ax

Foto: Jonas Edsvik

jonas.edsvik@nyan.ax