DELA

Tränarfrågan i Fram nära en lösning

FOTBOLL. Snart kan det vara klart med ett nytt tränarpar i IF Fram. Just nu funderar nämligen Tomas Lyyski och Tony Jansson på ett förslag från klubben.
– Men något avtal är inte undertecknat, säger Lyyski.
När säsongen slutade för IF Fram i år slutade samtidigt Tom Danielsson som tränare i klubben. Sedan dess har Fram letat efter en ny tränare men jakten kan alltså snart vara över.
– Jag har fått ett förslag tillsammans med Tony Jansson, säger Tomas Lyyski. Men vi har inte fattat något beslut än.
Varför inte det?
– Det är vissa frågetecken som måste rätas ut innan vi bestämmer oss, säger Tomas Lyyski.
Men vad det är för frågetecken vill han inte gå in närmre på. Men helt klart är att de inväntar och ser hur truppen kan tänkas se ut till nästa år. Under den här säsongen var truppen nämligen relativt tunn vilket förmodligen var en orsak till att Fram inte blev bättre än sexa i division IV.
När tror du ni har bestämt er?
– Jag tror nog att vi har tagit ett beslut innan utgången av november, säger Tomas Lyyski.

Annan Lyyski lämnar
Klart redan nu är i alla fall att lagets bästa målskytt den här säsongen lämnar klubben. Med sina 16 mål och 4 assist vann Toni Lyyski den interna poängligan men flyttar nu till Helsingfors.
– Det är klart att det både finns för- och nackdelar med att flytta. Men den här gången var det fler fördelar. Jag har nytt jobb och tjejen är där så det är ett steg framåt i arbetslivet och privatlivet. Den här gången får fotbollen stå åt sidan, säger Toni Lyyski.
Han har tagit tjänstledigt från sitt jobb som miljöinspektör för landskapsregeringen och ska under det kommande året istället jobba som miljöinspektör för Helsingfors stad. Men sina 16 mål är det ett ordentligt bortfall för klubben.
– Det gick ju väldigt bra. Efter elva år i Finström ville jag testa på något annat och det har varit ett skönt gäng i Fram, säger Toni Lyyski.
Och hur ska nu IF Fram klara sig utan sin bästa målskytt?
– Det behövs alltid gubbar som sätter dit bollen. Men det finns säkert nya strikers på ön. Så det ska nog ordna sig.

JOHAN LARSSON

johan.larsson@nyan.ax