DELA
Foto: Jonas Edsvik

Elin redo för sin tredje crossfit-tävling

CROSSFIT. Crossfit är inte bara en populär träningsform. Man kan också tävla i det. I morgon gör Elin Lindqvist, 31, sin tredje crossfit-tävling.
– Och nästa år siktar vi på att arrangera vårt första klubbmästerskap här på Åland, säger hon.

Med sina intensiva och varierande pass har träningsformen crossfit slagit igenom på allvar även på Åland.
Men man kan också tävla i crossfit. En handfull ålänningar gör det och en av dem är Elin Lindqvist, som driver crossfit-boxen i Möckelö. I morgon tävlar hon i fitnessfestivalen Throwdown vid Stockholmsmässan i Älvsjö.
– Om man, som jag, är en tävlingsmänniska så vill man gärna ha ett tävlingsmoment att se fram emot för att motivera sin träning. Det är inte alltid roligt att träna men om man då har ett mål, i mitt fall tävling, att se fram emot så underlättar det, säger hon.
Hur tävlar man då i crossfit? I stora drag handlar det om att genomföra så många och så tunga repetitioner man bara förmår.
– De flesta tävlingar går över en alternativt två dagar. Då brukar man avverka tre grenar per dag plus en eventuell final, dit de bästa går, säger Elin Lindqvist.

Klubbmästerskap att vänta

Till nästa år siktar Elins crossfit-box på att arrangera klubbmästerskap och på så sätt introducera tävlingsmomentet även på Åland.
– Exakt när klubbmästerskapet äger rum har vi inte bestämt, men troligtvis under sommaren. För då kan man också vara utomhus.
Elin Lindqvist säger sig också ha en idé, som just nu gror i bakhuvudet.
– Nästa steg efter KM skulle vara att arrangera en nationell eller internationell tävling på Åland. Crossfit är väldigt populärt i flera av våra närområden, så som i exempelvis Norrtälje.

Läs hela artikeln i fredagens Nya Åland.