DELA

SVT direktsänder från beachvolleytävling

BEACHVOLLEY. Nu är det klart att Paf Open syns i ytterligare en kanal. SVT har tackat ja till att direktsända från världstourtävlingen.
– Kul att så starka mediekanaler vill vara med och visa Åland för hela världen, säger projektledare Simon Dahl.

När Åland arrangerar en deltävling i Swatch FIVB World Tours beachvolleyturnering i augusti, sänds evenemanget i drygt 100 länder. Den officiella tv-partnern Eurosport sänder från hela veckan medan finska MTV3 direktsänder från slutspelet. Nu är det klart att även Sveriges television, SVT, finns med under dagarna.
– Det är inte bestämt hur mycket de ska sända, men främst handlar det om slutspelsdagarna. Det här är starka kanaler som bidrar till att uppnå vårt syfte att göra Åland till en turistdestination. Det visar att vi finns och att det händer saker på Åland, säger Paf Opens projektledare Simon Dahl.

Kick off
I går kväll arrangerades en kickoff på hotell Arkipelag inför turneringen som avgörs i sommar, 14-19 augusti. Restaurangen var fylld av representanter från de åländska volleybollföreningarna, övrig idrott, näringsliv och myndigheter. Gästerna fick ta del av det kommande evenemangets planering.
– Vi har ett evenemangsområde utanför Arken med två banor; en centercourt och en sidobana. Allt ramas in i ett festivalområde med mat och dryck, barnaktiviteter, underhållning och så vidare. Det här ska garanterat bli en folkfest och locka både gammal och ung liksom de som kanske inte är intresserade av idrott normalt, säger Dahl.

Alla berörs
Efter matcherna arrangeras ”after beach” i anslutning till områdets scen där musikunderhållning, intervjuer och annat lämpligt planeras in. I samband med tävlingarna hålls dessutom bland annat ett motionslopp, pokertävlingar, vattensporter, gymnastikpass, en uppladdning inför ligamatchen mellan IFK Mariehamn-FC Honka och ett barnevenemang.
– Alla ska kunna beröras av festen på något sätt.

MALIN TILLSTRÖM

malin.tillstrom@nyan.ax